Gå til hovedindhold

FAQ

Har du spørgsmål, kan du måske finde svaret her.

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du ikke finder svar på dit spørgsmål.

Folketinget har besluttet, at brugerbetaling på Kronprinsesse Marys Bro afskaffes i 2022.

Det er dog vigtigt at bemærke, at brugerbetaling fortsat er gældende.

Du sparer ekstraudgifter og besvær ved at oprette en aftale med Fjordforbindelsen.

Du kan stadig gennemføre betalingen via din bizz, hvis du har oplyst dit registreringsnummer på din bizz-aftale. Vi tjekker, om nummerpladen er registreret på en bizz-aftale. Hvis der findes en bizz-aftale med nummerpladeoplysningerne, så betaler du automatisk og sparer 20 kr. i administrationsgebyr på en faktura.

Du kan altid tjekke, om dit registreringsnummer er oplyst på din bizz-aftale ved at logge ind på Min Konto hos din udsteder; Brobizz, Forsea, Øresundsbron eller AutoPASS.

Du kan nemt tjekke, om din tur er betalt, uanset om du har betalt med en bizz, automatisk betaling via Fjordforbindelsens aftale eller enkelbetaling. 

  • Har du betalt med din bizz, kan du få en oversigt over dit forbrug ved logge ind på Min Konto hos din udsteder; Brobizz, Forsea, Øresundsbron eller AutoPASS. Her vil turen fremgå, hvis din bizz har opkrævet for turen. 
  • Har du betalt med automatisk betaling via Fjordforbindelsens aftale, kan du se, om din tur er registreret under ’Faktura/Ture’ på pay.fjordpay.dk. Er din tur oplyst her, har vi opkrævet betalingen på din aftale. 
  • Er du kørt over uden at have en automatisk betalingsaftale, vil du efter 10-15 dage modtage en opkrævning med posten, som skal betales her. I opkrævningen er der pålagt et administrationsgebyr på 20 kr. Ønsker du at slippe for at betale for et administrationsgebyr fremover, kan du gratis tilmelde dig automatisk betaling på fjordpay.dk/betaling.

Det er muligt at have både en bizz, eksempelvis fra Brobizz, og en aftale hos Fjordpay, men der er en række forskellige internationale regler og vilkår alt efter operatør, som du bør være opmærksom på:
 
Bemærk, at en Fjordpay-aftale udelukkende fungerer via nummerplade, og ikke inkluderer en bizz. Når der her omtales en bizz eller bizz-konto, vil det derfor altid være henvisning til en anden aftale end hos Fjordpay.
 
1. Hvis du har en bizz monteret i forruden på din bil, vil bizz-kontoen altid blive registreret før din Fjordpay-konto, og du betaler via din bizz-konto.

2. Hvis du efterlader din bizz derhjemme, eller placerer den i en taske eller etui, som blokerer for radiosignaler, vil systemet sammenligne din nummerplade med den registrerede nummerplade på din bizz-konto. Hvis din nummerplade matcher nummerpladen tilknyttet din bizz-konto, vil bizz-kontoen blive registreret før din Fjordpay-konto, og du betaler via din bizz-konto. Hvis den ikke matcher, betaler du via din Fjordpay-aftale.

3. Såfremt du ikke ønsker at have din nummerplade tilknyttet din bizz-konto, for at benytte din Fjordpay aftale, skal du være opmærksom på, at:

a. På Storebælt er det et krav at have en nummerplade tilknyttet aftalen for at modtage rabat for visse lokale aftaler for pendlere, handicapkøretøjer, erhvervskørsel og nogle autocampere.

b. I Norge er det et krav at have en nummerplade tilknyttet bizz-kontoen, hvis der skal opnås rabat, og lastbiler vil modtage en bøde, hvis nummerpladen ikke er registreret på bizz-kontoen.

4. Udstederen af din bizz kan informere dig om vilkårene for de forskellige operatører, og konsekvenserne af at fjerne din nummerplade fra din bizz-konto.

Hvis du har aftaler hos flere udstedere, skal du være opmærksom på, at håndteringen af din betaling afhænger af dine indstillinger.

Har du eksempelvis en aftale hos Brobizz med nummerplade tilknyttet, og derudover en aftale hos Fjordforbindelsen Frederikssund med nummerplade, vil betalingen ske via din aftale hos Brobizz.

Benytter du en bizz fra Brobizz, vil den blive prioritet højest, og betalingen vil derfor ske via din aftale hos Brobizz.

På Kronprinsesse Marys Bro benyttes ganske rigtig nummerpladeaflæsning til at opkræve betaling for ture over broen. Betaling med nummerplade på broen er dog et lokalt produkt, som kun tilbydes af Fjordforbindelsen Frederikssund – og som kun kan benyttes på Kronprinsesse Marys Bro. Det betyder, at du for eksempel ikke kan benytte nummerpladebetaling fra Brobizz A/S.

Du kan gratis oprette en aftale om betaling med din nummerplade på broen på fjordpay.dk. Opret aftale
 

At anlægget ved Kronprinsesse Marys Bro er et Free flow-anlæg betyder, at der ingen bomme er i anlægget, og du kan køre igennem uden at standse. 

I hver side af vejen står en mast med udstyr, der registrer de biler, der kører forbi. Anlægget aflæser nummerpladen, registrerer om der sidder en bizz og måler, hvilken type køretøj der er tale om. 

Betalingen sker automatisk for de køretøjer, der har en aftale af en art, mens køretøjer uden en aftale efterfølgende selv skal ind på hjemmesiden her for at betale.
 

Nej, desværre. Din aftale med Fjordforbindelsen Frederikssund kan udelukkende bruges på Kronprinsesse Marys Bro.

Du kan betale på flere måder:

  • Du kan tilmelde dig en aftale om automatisk betaling med Fjordforbindelsen Frederikssund. Derefter kører du bare over, og betalingen trækkes på det betalingskort, du har tilknyttet aftalen, og du sparer administrationsgebyret. Bemærk, at aftalen udelukkende kan bruges på Fjordforbindelsen.
  • Hvis du har en bizz i forvejen, kan du blot sætte den i forruden - så betaler du automatisk via den.
  • Endelig har du mulighed for at betale, efter du er kørt over. Du vil efter 10-15 dage modtage en opkrævning, med posten, for passager plus 20 kr. i administrationsgebyr.
  • Opkrævningen, som du modtager, skal betales via hjemmesiden med betalingskort.

Læs mere om hvordan du betaler

 

Har du en aftale med Fjordforbindelsen om automatisk betaling, logger du ind på Min konto. Du har altid nem adgang til den via hængelås-ikonet øverst til højre her på hjemmesiden.

Hvis der er en udløbsdato på din aftale, skal du oprette en ny konto med tidsbegrænsning og med samme registreringsnummer - så overskrives den gamle aftale.